Блокотехна (Гевгелия) постигна 10-а победа от 11 мача в

...
  Блокотехна (Гевгелия) постигна 10-а победа от 11 мача в
Коментари Харесай

Академик Пловдив загуби гостуването си на Блокотехна

  Блокотехна (Гевгелия) реализира 10-а победа от 11 мача в постоянния сезон на Балканската баскетболна лига за мъже, откакто победи Академик (Пловдив) с 80:71.

    Старши треньорът на пловдивчани Асен Николов беше оставил отвън групата за мача центъра Никола Маравич, крилото Мартин Дурчев и новото попълнение Александър Груев. Идеята му беше, че в прекомерно сгъстения цикъл би трябвало да дава отмора на играчите, с цел да бъдат свежи за идващите борби от сезона.

    Българите бяха отказани още до почивката, когато изоставаха с 22 точки разлика- 50:28. Мачът стартира устремно за домакините, които поведоха първоначално с 5:0, увеличаваха преднината си на 12:12, по-късно на 17:6, с цел да се стигне до 25:12 в края на първата четвърт.

  Едва в края домакините отпуснаха ритъма и дадоха късмет на много от запасите да поиграят, което докара и до съкращаване на пасива на пловдивския отбор.

    Айзея Юмипиг вкара 23 точки за Академик Бултекс, а Станислав Ваклинов добави 11 и 6 битки. Младият Васил Бачев остана с 10. За домакините от Блокотехна най-резултатен беше Дуейн Бенджамин с 18 точки, а Данило Миятович добави 16.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР